Henkilökunta

Jenni Vattulainen

Yrittäjä, tallinpitäjä, ratsuttaja, ratsastuksenopettaja ja -valmentaja

Agronomi, MMM

Jennillä on vankka kokemus hevosista, niiden hyvinvoinnista huolehtimisesta, ratsuttamisesta sekä opettamisesta. Jenni on itse kilpaillut useammalla hevosella koulu- ja esteratsastuksessa aina vaativa B- ja 130-tasoille saakka. Kenttääkin on tullut startattua harrasteen ja tuttarin (80 ja 90cm) tasolla.
Ennen yrittäjyyttään Jenni toimi Mannilassa kesäopena useamman kesän ajan. Ennen tätä Jenni on työskennellyt mm. esteratsastaja Joonas Vaahteran hevosenhoitajana sekä tmi Hannula Horses-tallilla mm. nuoria hevosia Sanna Kosken kanssa ratsuttaen. Aiempaan työkokemukseen mahtuu myös biologian opettajan tehtäviä Valmennuskeskus Eximialla.
Työkokemuksiin mahtuu myös työskentelyä ulkomailla Belgiassa, Holstenhoeven tilalla vuonna 2017. Holstenhoevessa tehtäviin kuului nuorten ja vanhempien hevosten ratsastusta, varsojen käsittelyä ja irtohypytystä sekä groomina toimimista. Holstenhoeven pääratsuttaja Kim Colaers on tuonut radoille mm. Zangersheidessa tällä hetkellä vaikuttavan jalostusori Dominatorin sen ollessa nuori. Kokemusta karttui paljon ja kehujakin tuli mukaan erityisesti nuorten hevosten ratsuttamisesta.
Sydäntä lähellä ovat nuoret hevoset ja niiden kanssa työskentely, johon Jenni haluaakin jatkuvasti panostaa enemmän. Opettaessa ja valmentaessa erityisesti nuorten ja lasten kanssa työskentely kuuluu myös Jennin vahvuusalueisiin.
Koulutus:
2008 Ylioppilastutkinto, Punkaharju lukio
2008-2010 Ratsastuksenohjaaja, Ypäjän Hevosopisto
2011 Esteratsastuksen taitotuomarikoulutus, SRL
2014 Esteratsastuksen tuomarikoulutus, SRL
2014-2015 I-tason ratsastusvalmentaja, SRL ja VALO
2011- 2015 Maataloustieteen kandidaatti, kotieläintiede,  Helsingin yliopisto
- Kandidaatin tutkielma aiheesta "Eurooppalaisten ratsuhevospopulaatioiden geneettinen monimuotoisuus"
2016-2017 Hevostenvalmentajan ammattitutkinto, osaamisalana ratsuvalmennus (ratsuttaja, nuoret hevoset)
2018- 2020 Maataloustieteen maisteri, agronomi, kotieläinten jalostustiede, Helsingin yliopisto
- Pro Gradu - tutkielma aiheesta "Lämminveristen ratsuhevosten lineaarisesti arvosteltavien jalka- ja askellajiominaisuuksien perinnölliset tunnusluvut"
2021-2022 Ratsastuksenopettajan ammattitutkinto, Harjun oppimiskeskus
2022 II-tason ratsastusvalmentaja, este- ja kouluratsastus, Ypäjän hevosopisto

Tallillamme on työssäohjaamissopimus mm. Harjun oppimiskeskuksen kanssa, ja tallillamme näkyykin usein työssäoppijoita eripituisilla työssäoppimisjaksoilla. Jos olet kiinnostunut tulemaan meille työssäoppimisjaksolle, ota rohkeasti meihin yhteyttä.

 

Peyton ja Jenni 130- luokan sijoitus 2018 Kuopiossa. Kuva (c)photoona.fi
Aloha ja Jenni vaB - radalla Mäntyharjulla 2018 (c) Suvin.net