Hevoset

Mannilan ratsutallilla on opetuskäytössä erikokoisia ja - rotuisia hevosia sekä poneja. Tallimme hevoset ovat monipuolisia ja soveltuvat sekä este-, koulu- että maastoratsastukseen. Lähes kaikki opetushevosemme ovat kilpailleet vähintään seuratasolla koulu- sekä esteratsastuksessa.

Opetushevoset

Kotimäen Mistral, "Misty"

Tupla-Toive, "Tupla"

Cigonas, "Mustis"
Sacher, "Sandra"
Paul III, "Pauli"

Muut hevoset:

Aloha van de Tichelrij Z, "Aloha"
omistaja Jenni Vattulainen

Laura II

omistaja Kirsi Tiilikainen


Teppo Terävä, "Teppo"

Omistaja Lotta Vikman

Olimpia, "Oona"

omistaja Saara Flekander

Zitherbay Neil O'Hara, "Niilo"

omistaja Inga Jytilä

 

Kesähevoset

 

Swallowtail, "Waltsu"

omistaja Sirpa Miettinen

 

 

Pijus, "Jusa"

omistaja Oona Pitkonen


 

 

 

 

 

Kemun Rusko, "Usko"

omistaja Piia Makkonen

 

 

 

 

 

Misty on Welsh D-poni ja on syntynyt vuonna 1997.

Misty on yksi tallimme luottoratsuista. Misty on koulutustasoltaan heB ja toimii maastossa hienosti. Esteitä Misty kuitenkin kammoaa, eikä siksi osallistu estetunneille.

 

 

 

 

 

 

 

Tupla on suomenhevosruuna ja on syntynyt vuonna 2003.

Tupla on oikea tykki esteillä! Tupla suorittaa estetehtäviä 80-90cm tasolla ja menee koulussa heA asiat. Tupla on kuitenkin hyvin herkkä ratsastaa, eikä siksi sovellu aivan aloittelijoille.

 

 

 

 

 

 

Mustis on tullut Latviasta ja sen tarkkaa rotua ei tiedetä. Mustis on syntynyt vuonna 2007.

Mustis on oikea vekkuli ;) Mustis hyppää noin 80cm estetehtäviä ja suorittaa kouluratsastuksen asioita heB-tasolla. Mustis menee maastossa, järvessä, yksin, kaverin kanssa... Kaikki käy tälle herralle, jolla on myös pilkettä silmäkulmassa.

 

 

 

 

 

Sandra on shetlanninponitamma ja sen arvioitu syntymävuosi on 1997.

Sandra ei esittelyjä kaipaa! Tallimme maskotti ja oikea mestari ratsastuksenopettamisessa. Sandra hyppää mielellään noin 40cm tehtäviä, osaa koulussa heB asioita, ui, menee maastossa ja tekee muutenkin kaikkea, mitä kunnon tuntiponin kuuluukin. Kaikkien suosikki!

 

 

 

 

 

 

Pauli on saksalainen ratsuponiruuna ja on syntynyt vuonna 1996.

Pauli on hypännyt nuoruudessaan pieniä esteratoja aina 80-90cm tasolle asti, ja tykkää edelleen hypätä. Paulilla riittää yhä virtaa vaikka muille jakaa ;) Pauli menee myös hienosti kouluratsastuskuvioita heB tasolle asti ja menee maastossa hienosti, kuten oikean tuntiratsun pitääkin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aloha on tallimme prinsessa! Aloha on syntynyt vuonna 2010 ja se on belgialainen tamma. Tämä kaunokainen on jo ehtinyt nelivuotiskaudellaan kisata Jennin kanssa aluetasolla 90cm ratoja ja esiintyä edukseen Nuorten hevosten laatuarvosteluissa. Tulevaisuudessa siintävät ikäluokkakilpailut ja kaikki, mihin rahkeet vain riitävät!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laura on omistajansa Kitin kanssa kilpaillut koulua HeA-tasolla, ja on myös aiempien omistajiensa kanssa toiminut kilparatsuna. Laura on maailman kiltein hevonen, joka tykkää maastoilusta, hyppäämisestä ja rennosta elämästä. Laura on syntynyt vuonna 1997.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Teppo on omistajiensa oma kasvatti ja on kisannut Lotan ja Titan kanssa paljon kouluratsastuksessa. Tepolla on jo ikää herrasmiesiän verran,  mutta silti hänestä löytyy vielä virtaa ;) Teppo tekee ajoittain myös tunteja ratsastuskoulussa ja on erittäin miellyttävä luonteeltaan ja ratsastettavuudeltaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oona on vuonna 2005 syntynyt Westfalen-tamma, joka on kuusivuotiskaudellaan hypännyt nuorten hevosten Racing-sarjaa aina HIHS-finaalia myöten. Sen jälkeen Oona on toiminut enemmän harrasteratsun tehtävissä ja tulikin Jennille syksyllä 2014, jotta pääsisi uudelleen kisaamaan ja näyttämään taitojaan. Jenni ja Oona ovat jo startanneet helppoja luokkia yhdessä ja hyvältä näyttää! Oona menee myös koulussa heA/vaB-asioita.

 

 

 

 

 

 

 

 

Niilo on vuonna 2009 syntynyt connemara-ori, jolla on jalostukseenkäyttöoikeus. Niilon ensimmäiset varsat ovat syntyneet vuonna 2014. Niilo on Viivillä ylläpidossa kilpailu- ja valmennussopimuksella hankkimassa itselleen lisää jalostusarvoa. Niilo on herrasmiesori, joka muistaa aina tyttöjen ohi mennessään tervehtiä heitä asiaan kuuluvalla kunnioituksella ;)

 

 

 

 

 

 

 

Kesähevoset ovat Mannilan ratsutallilla kesätöissä ja tekevät ratsastuskoulun tunteja.

 

 

Waltsu on 6-vuotias FWB-ruuna (i. Quasto, ei. Pyrrhuss III), joka on kaikkien kaveri ja kaipaa jatkuvasti rapsutuksia. Tämä herra tykkää hyppäämisestä ja tekeekin sen hienolla tekniikalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pijus eli tutummin Jusa on ylikokoinen ratsuponiruuna, joka Waltsun tavoin rakastaa hyppäämistä eikä juuri muuta tekisikään. Jusa on tallilla syyskuun loppuun saakka ja tekee välillä tunteja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Usko on ihana suomenhevosruuna, joka tekee tunteja kaikentasoisten ja - kokoisten ratsastajien kanssa. Usko onkin osoittautunut monen suursuosikiksi. :)