Hevoset

Mannilan ratsutallilla on opetuskäytössä erikokoisia ja - rotuisia hevosia sekä poneja. Tallimme hevoset ovat monipuolisia ja soveltuvat sekä este-, koulu- että maastoratsastukseen. Lähes kaikki opetushevosemme ovat kilpailleet vähintään seuratasolla koulu- sekä esteratsastuksessa.

Opetushevoset

Kotimäen Mistral, "Misty"

Tupla-Toive, "Tupla"
Fanda, "Vanda"
Cigonas, "Mustis"
Sacher, "Sandra"
Paul III, "Pauli"
Muut hevoset:

Silent Memory, Nemo

omistaja Kaisu Västinsalo

Aloha van de Tichelrij Z, "Aloha"
omistaja Jenni Vattulainen

Laura II

omistaja Kirsi Tiilikainen

Firebolt, "Benjamin"
omistaja Kaisa Lahtinen

Quanto Costa, "Costi"
omistaja Paula Tahkokorpi

Teppo Terävä, "Teppo"

Omistaja Lotta Vikman

Olimpia, "Oona"

omistaja Saara Flekander

Zitherbay Neil O'Hara, "Niilo"

omistaja Inga Jytilä

 

 

 

 

 

Misty on Welsh D-poni ja on syntynyt vuonna 1997.

Misty on yksi tallimme luottoratsuista. Misty on koulutustasoltaan heB ja toimii maastossa hienosti. Esteitä Misty kuitenkin kammoaa, eikä siksi osallistu estetunneille.

 

 

 

 

 

 

 

Tupla on suomenhevosruuna ja on syntynyt vuonna 2003.

Tupla on oikea tykki esteillä! Tupla suorittaa estetehtäviä 80-90cm tasolla ja menee koulussa heA asiat. Tupla on kuitenkin hyvin herkkä ratsastaa, eikä siksi sovellu aivan aloittelijoille.

 

 

 

 

 

 

Vanda on rodultaan tori-trakehner-risteytys ja on syntynyt vuonna 2006.

Vanda on myös yksi tallimme luottoratsuista, ja soveltuu kaikille ratsastajille ikään, kokoon tai aiempaan ratsastuskokemukseen katsomatta. Vanda taitaa kouluratsastuksessa heB asiat ja hyppää vaikka pieniä taloja, kunhan ratsastajaa osaa vaatia. Vanda on myös monipuolinen maastoratsu ja on tehnyt jonkin verran terapiatyötä.

 

 

 

 

 

Mustis on tullut Latviasta ja sen tarkkaa rotua ei tiedetä. Mustis on syntynyt vuonna 2007.

Mustis on oikea vekkuli ;) Mustis hyppää noin 80cm estetehtäviä ja suorittaa kouluratsastuksen asioita heB-tasolla. Mustis menee maastossa, järvessä, yksin, kaverin kanssa... Kaikki käy tälle herralle, jolla on myös pilkettä silmäkulmassa.

 

 

 

 

 

Sandra on shetlanninponitamma ja sen arvioitu syntymävuosi on 1997.

Sandra ei esittelyjä kaipaa! Tallimme maskotti ja oikea mestari ratsastuksenopettamisessa. Sandra hyppää mielellään noin 40cm tehtäviä, osaa koulussa heB asioita, ui, menee maastossa ja tekee muutenkin kaikkea, mitä kunnon tuntiponin kuuluukin. Kaikkien suosikki!

 

 

 

 

 

 

Pauli on saksalainen ratsuponiruuna ja on syntynyt vuonna 1996.

Pauli on hypännyt nuoruudessaan pieniä esteratoja aina 80-90cm tasolle asti, ja tykkää edelleen hypätä. Paulilla riittää yhä virtaa vaikka muille jakaa ;) Pauli menee myös hienosti kouluratsastuskuvioita heB tasolle asti ja menee maastossa hienosti, kuten oikean tuntiratsun pitääkin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nemo on suomalainen ratsuponiruuna, joka kyllä tosin yhä tuon tuosta kuvittelee olevansa ori. Nemo on kisannut Jennin kanssa 90-100cm alueratoja ja on tehnyt silloin tällöin myös joitakin ratsastuskoulun tunteja osaavammilla ratsastajilla. Nemo on syntynyt 2007.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aloha on tallimme prinsessa! Aloha on syntynyt vuonna 2010 ja se on belgialainen tamma. Tämä kaunokainen on jo ehtinyt nelivuotiskaudellaan kisata Jennin kanssa aluetasolla 90cm ratoja ja esiintyä edukseen Nuorten hevosten laatuarvosteluissa. Tulevaisuudessa siintävät ikäluokkakilpailut ja kaikki, mihin rahkeet vain riitävät!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laura on omistajansa Kitin kanssa kilpaillut koulua HeA-tasolla, ja on myös aiempien omistajiensa kanssa toiminut kilparatsuna. Laura on maailman kiltein hevonen, joka tykkää maastoilusta, hyppäämisestä ja rennosta elämästä. Laura on syntynyt vuonna 1997.

 

 

 

 

 

 

 

 

Benjamin on omistajiensa ensimmäinen oma hevonen, ja oikea opetusmestari onkin! Bensku on nuorempana kisannut koulukisoja aina vaativaa B:tä myöten, ja taitaa edelleen sarjavaihdot, piffin ja paffin alkeet sekä sulut laukassa ja ravissa. Bensku on syntynyt vuonna 1997 Saksassa.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Costi on vuonna 2011 syntynyt FWB-ruuna, joka on Jennillä ratsukoulutuksessa syksystä 2014 kesään 2015 saakka. Costin kanssa tavoitteena on tehdä siitä mukava ratsu omistajalleen, ja myös siinä sivussa startata kenties muutamat nuorten hevosten luokat ensi kevään aikana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oona on vuonna 2005 syntynyt Westfalen-tamma, joka on kuusivuotiskaudellaan hypännyt nuorten hevosten Racing-sarjaa aina HIHS-finaalia myöten. Sen jälkeen Oona on toiminut enemmän harrasteratsun tehtävissä ja tulikin Jennille syksyllä 2014, jotta pääsisi uudelleen kisaamaan ja näyttämään taitojaan. Jenni ja Oona ovat jo startanneet helppoja luokkia yhdessä ja hyvältä näyttää! Oona menee myös koulussa heA/vaB-asioita.

 

 

 

 

 

 

 

 

Niilo on vuonna 2009 syntynyt connemara-ori, jolla on jalostukseenkäyttöoikeus. Niilon ensimmäiset varsat ovat syntyneet vuonna 2014. Niilo on Viivillä ylläpidossa kilpailu- ja valmennussopimuksella hankkimassa itselleen lisää jalostusarvoa. Niilo on herrasmiesori, joka muistaa aina tyttöjen ohi mennessään tervehtiä heitä asiaan kuuluvalla kunnioituksella ;)