Hevoset

Mannilan ratsutallilla on opetuskäytössä erikokoisia ja - rotuisia hevosia sekä poneja. Tallimme hevoset ovat monipuolisia ja soveltuvat sekä este-, koulu- että maastoratsastukseen. Lähes kaikki opetushevosemme ovat kilpailleet vähintään seuratasolla koulu- sekä esteratsastuksessa. Kaikki allaolevat kuvat (c) Oona Pitkonen, ei saa kopioida luvatta.

Opetushevoset

 

Ronda de Rocket, "Ronda"

 

Kemun Rusko, "Usko" in memoriam 21.7.2017 

 

Tupla-Toive, "Tupla"

Cigonas, "Mustis"
Sacher, "Sandra"
Paul III, "Pauli"

Muut hevoset:

Aloha van de Tichelrij Z, "Aloha"
omistaja Jenni Vattulainen

<

Duendosita, "Kille"

omistaja Kirsi Tiilikainen

 

 

 

 

 

 

 

 


Dalbaeks Columbo, "Poju"

omistajat Tiina ja Panu Peitsaro

 

 

 

 

 

 

 

Jyrkilän Gaya

omistaja Anniina Hienonen

 

Katinka

omistaja Sanna ja Liisa MetsäläLandwind

omistaja Jenni Vattulainen

 

 

 

 

 

Debuchy F, "Heikki"

omistaja Inka Iljin

 

 

 

 

 

 

Ronda on seitsemänvuotias puoliveritamma, joka tuli tallillemme opettelemaan tuntiratsun hommia. Neiti osaa olla hieman erikoinen, mutta on luonteeltaan ystävällinen ja kiltti. Tämä tyttö osaa hypätä ja tekee sen suurella innokkuudella. Ronda on kilpaillut Jennin kanssa 2-tasolla 110cm saakka. Ronda tekee tunteja heB-heA-tasoisilla ratsastajilla ja opettaa ratsastajia esteratsastuksessa aina 100cm tasolle saakka.

 

 

 

 

 

Usko on ihana, vuonna 2001 syntynyt herrasmiesruuna, joka miellyttää kaikkia hoitaessa ja ratsastaessa. Usko on nuorempana kisannut esteitä 90cm tasolla ja kouluratsastuksessa heA tasolla ja taitaa vieläkin koulu- ja esteratsastuksen taidot.

Usko jouduttiin kaikkien suureksi suruksi päästämään ikivihreille laitumille perjantaina 21.7.2017 sattuneen onnettomuuden takia. Usko pysyy muistoissamme kautta aikojen parhaimpana tuntihevosena <3

 

 

 

 

 

Tupla on suomenhevosruuna ja on syntynyt vuonna 2003.

Tupla on oikea tykki esteillä! Tupla suorittaa estetehtäviä 80-90cm tasolla ja menee koulussa heA asiat. Tupla on kuitenkin hyvin herkkä ratsastaa, eikä siksi sovellu aivan aloittelijoille.

 

 

 

 

Mustis on tullut Latviasta ja sen tarkkaa rotua ei tiedetä. Mustis on syntynyt vuonna 2007.

Mustis on oikea vekkuli ;) Mustis hyppää noin 80cm estetehtäviä ja suorittaa kouluratsastuksen asioita heB-tasolla. Mustis menee maastossa, järvessä, yksin, kaverin kanssa... Kaikki käy tälle herralle, jolla on myös pilkettä silmäkulmassa.

 

 

 

Sandra on shetlanninponitamma ja sen arvioitu syntymävuosi on 1997.

Sandra ei esittelyjä kaipaa! Tallimme maskotti ja oikea mestari ratsastuksenopettamisessa. Sandra hyppää mielellään noin 40cm tehtäviä, osaa koulussa heB asioita, ui, menee maastossa ja tekee muutenkin kaikkea, mitä kunnon tuntiponin kuuluukin. Kaikkien suosikki!

 

 

 

Pauli on saksalainen ratsuponiruuna ja on syntynyt vuonna 1996.

Pauli on hypännyt nuoruudessaan pieniä esteratoja aina 80-90cm tasolle asti, ja tykkää edelleen hypätä. Paulilla riittää yhä virtaa vaikka muille jakaa ;) Pauli menee myös hienosti kouluratsastuskuvioita heB tasolle asti ja menee maastossa hienosti, kuten oikean tuntiratsun pitääkin.

 

 

 

 

 

Aloha on tallimme prinsessa! Aloha on syntynyt vuonna 2010 ja se on belgialainen tamma. Tämä kaunokainen on ehtinyt viisi- ja kuusivuotiskaudellaan kisata Jennin kanssa aluetasolla 100cm ratoja ja esiintyä edukseen Nuorten hevosten laatuarvosteluissa vuonna 2014. Tavoitteena kaudelle 2017 ovat avoimet 110- ja 120-luokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kille

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Poju

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaya on Anniinan vuonna 2006 syntynyt risteytystamma. Gaya on kiltti käsitellä hoitaa, ja hyvin lahjottavissa ruualla ;) Gaya valmentautuu Anniinan kanssa pääasiassa kouluratsastuksessa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katinka toimii Liisan omana opetusmestarina ja on tuonutkin Liisalle jo useita ruusukkeita ensimmäisten yhteisten kisakausien aikana. Katinka tykkää eniten omista ponikavereistaan, Paulista ja Sandrasta, ja saattaa maastossa välillä innostua vähän liikaakin. Muutoin tämä pian 18-vuotias ponitamma on erittäin kiltti ja järkevä käsitellä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eetu on vuonna 2007 syntynyt oldenburg-ruuna, joka tuli Jennille vähän vahingossa. Eetun kanssa katsotaan, mihin päästään - suurempia odotuksia ei vielä ole, mutta ensimmäisten valmennusreissujen perusteella odotuksia saattaa jossain vaiheessa tullakin. ;) Eetu on kiltti tyyppi, joka tykkää pussailla kaikkia häntä rapsuttavien kasvoja :)