Ratsastus

Ratsastustunnit

Ratsastustunnit tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Tunnit pienryhmissä, 2-4 hlö.

Ratsastustunti pienryhmässä 34e/hlö, yksityistunti 50e/hlö, 0,5h ratsastus 20e/hlö.

Varaukset ja tiedustelut 050 337 0851/Jenni tai jensmhorses@gmail.com.

 

Valmennustunnit omalla hevosella

Pidän valmennustunteja sekä Mannilassa että muualla. Hinnasto- osiosta löydät valmennustuntien hinnat Savonlinnan alueella.

Valmennan ratsastajia heC- heA- tasolla sekä esteillä aina 110cm tasolle asti. Omat vahvuuteni ovat nuorten ja lasten opettamisessa ja valmentamisessa.

Valmennuksia omilla hevosilla voi tiedustella numerosta 050 337 0851/Jenni.

 

Vakuutukset
Suosittelemme kaikille ratsastajille henkilökohtaista tapaturmavakuutusta. Ratsastaminen tapahtuu omalla vastuulla, ratsastusleiriläiset ovat vakuutettuja Mannilan ratsutallin toimesta. Suomen Ratsastajainliiton jäsenseuran jäsenenä saat jäsenvakuutuksen, joka on voimassa tallilla, ratsastaessa ja hevosten kanssa toimiessa. Lisätietoa jäsenyydestä löydät osoitteesta www.ratsastus.fi.

Riding Club Motive ry

RCM on tallimme oma kotiseura, johon suurin osa valmentautuvista ja kilpailevista ratsukoistamme kuuluu. Lisätietoa seurasta, jäsenyydestä ja eduista saat Jenniltä tai osoitteesta www.facebook.com/ridingclubmotive.

Haluamme tehdä ratsastamisesta paitsi mukavan, myös mahdollisimman turvallisen elämyksen kaikille asiakkaillemme.

 

OHJEITA RATSASTAJALLE JA TALLISSA LIIKKUJILLE

 1. Noudata ohjeita. Tallin säännöt on tehty asiakkaidemme turvallisuuden ja viihtyvyyden vuoksi.
 2. Ilmoita etukäteen mahdollisista liikkumisrajoitteista, sairauksista ja allergioista. Ole ehdottomasti rehellinen ratsastustaidoistasi. Jos olet ratsastanut viimeksi useita vuosia sitten, suosittelemme kenttätuntia tai korkeintaan tunnin maastoa alkajaisiksi.
 3. Meillä käytetään ratsastaessa aina kypärää. Kypärän saat tarvittaessa lainaksi tallilta. Laita jalkaasi korolliset kengät/saappaat (HUOM: EI lenkkareita!) ja joustavat housut, joissa ei ole hankaavia saumoja. Käytä kesällä sormikkaita sekä talvella lämpimiä kintaita. Pukeudu sään mukaisesti, ota riittävästi vaatekerroksia mukaasi ratsastamaan tullessasi.
 4. Jos haluat varustaa itse hevosesi, saavu tallille viimeistään 20 minuuttia ennen varattua aikaa. Varaathan aikaa myös ratsastuksen jälkeen, jotta voit hoitaa ja tarvittaessa harjata/pestä/loimittaa hevosesi ohjeittemme mukaisesti. Tämä on hevoselle paras kiitos ratsastuksen jälkeen.
 5. Kaikkien hevosten varusteet löytyvät satulahuoneesta ja harjat koreista karsinoiden ovista. Tarvittaessa laita hevosellesi suojat tai pintelit.
 6. Älä epäröi pyytää henkilökunnalta apua hevosen varustamisessa!
 7. Siivoa aina jälkesi ja vie varusteet omille paikoilleen. Harjat puhdistetaan harjauksen jälkeen ja palautetaan harjakoriin. Kuolaimet pestään ratsastuksen jälkeen sekä jalustimet ja satulavyö harjataan mahdollisesta kurasta ja hiekasta.
 8. Tallista lähdetään ratsastustunnille aina yhtäaikaa, taluttaen hevosia ohjaajan antamassa järjestyksessä. Karsinoiden ovet avattava kunnolla, ettei hevonen tai satula takerru oven karmeihin.  Taluttaja kulkee ovista aina ennen hevosta!
 9. Älä milloinkaan mene karsinoihin, pihatoihin ja tarhoihin ilman lupaa.
 10. Hevosia ei saa ruokkia eikä antaa makupaloja ilman lupaa.
 11. Jos sinulla on koira mukana tallilla, on se EHDOTTOMASTI pidettävä koko ajan kytkettynä.
 12. Hevoset saattavat pelästyä lepattavista kankaista ja sateenvarjoista, joten pidä niitä varoen. Älä työnnä lastenvaunuja hevosten lähelle, hevonen saattaa pelästyä niitä.
 13. Älä kulje liian läheltä hevosen takaa, se saattaa pelästyä ja potkaista.
 14. Tupakointi ei ole sallittua tallialueella tai ratsastuskentän laidalla. Terassilta löytyy tuhkakuppi.
 15. Ratsastusta katsellessasi älä anna ohjeita ratsastajille. Se on ratsastuksenohjaajan tehtävä.
 16. Pidä huolta erityisesti lapsista. Opasta lapset toimimaan ohjeiden mukaan.

Lämmin kiitos, että noudatat ohjeitamme ja omalta osaltasi teet tallistamme viihtyisän harrastuspaikan.